Ny pyntning

Det finns mycket klassisk utsmyckning inne i Piteås centrum.

Stora trädet mittemot butiken Indiska och Cubus lyser, det hänger gilanger längst med gågatan och i skylt fönsterna är det jul pyntat på ett eller annat sätt. Men nu satsar parkförvaltningen på att komma med nått nytt. Om du har vägarna förbi södra hamnen kan du se ett rött klot som lyser. Det ger illusionen av att klotet svävar fritt i mörker. Nu finns det även en ljusren på taket till scenen i Badhusparken. Tanken var att man skulle kunna referera både till tomtens renar och till Piteås kommunvapen.


Det var Karl-Uno Alanentalo som kom på idén med det röda klot som lyser nere vid södra hamnen och det var Magnus Lundqvist som kom på idén med den lysande renen på taket till scenen i Badhusparken. Grunderna för de båda nya idéerna är gjorda av bockade armeringsjärn som sedan klätts med belysningsslang i olika färger. Både renen och klotet kommer att förgylla Piteås omgivning fram till mitten av januari. Jag tycker det är kul med lite nya idéer som ska lysa upp och pynta staden.

Lite extra mys faktor plus att folk, i alla fall jag, får upp ögonen för att se ny pyntning.


Bilderna är tagna från http://www.pitea-tidningen.se/



Emelie Andersson
Radioproduktion

Kommentarer
Postat av: patrik

Offentligt pynt kan både nöja och missnöja. Själv har jag hört kritiska röster kring bollen som tydligen ersatt en gran som brukar stå där.... Kul grej att lyfta fram iaf. Men ett tips är att inte sno bilder. PT kan skicka räkning (på riktigt) och det spelar ingen roll att ni uppgett källa. Bättre i sånt fall att bara länka till bilderna.



/p

2008-12-15 @ 22:52:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0