Upprustning av Vallsberget

Under kommunfullmäktige den 17 november beslutades det att 7 miljoner kronor ska läggas på en upprustning av Vallsberget, Piteås egna skidstadion. Detta inför de kommande svenska mästerskapen, år 2010.


Kultur och Fritidsnämnden föreslog initialt att upprustningen av Vallsberget skulle få 9,5 miljoner kronor, men i kommunstyrelsen drog man ner siffran till 7 miljoner.

Frågan om en upprustning av Vallsberget har varit på tapeten vid flera tillfällen, och man menar från kommunens håll att en renovering skulle ha kommit att ske även utan det ståndande mästerskapet.
 – Det har yrkats från aktiva och olika organisationer att Vallsberget är slitet och i behov av en upprustning, säger Maj-Britt Lindström(S). Dock så blir renoveringen tidigarelagd och åtgärder som skulle ha skett över en längre tidsperiod ska nu göras i tid inför skid-SM.

Peter Roslund(S) påpekar att skid-SM kommer att ge bra marknadsföring för Piteå som kommun och att man förhoppningsvis kan locka till sig fler evenemang i framtiden.

Endast Vänsterpartiet motsatte sig förslaget.
 – Vi blev tagna på sängen över summan och vi anser att fyra miljoner hade varit mer rimligt, säger Maria Holmquist-Ek(V). Vänsterpartiet anser att man borde lägga mer pengar till socialnämnden och mindre pengar på sport.


Pengarna från kommunen ska läggas på en ny rullskidsbana, snökanoner längs skidspåren, belysning av stationsområdet och en upprustning av elljusspåret i anknytning till stadion. På sikt kommer även ett nytt Sekretariat upprättas för att klara av att nå upp till en internationell standard. Meningen är att man i framtiden ska kunna ansöka om och hålla i Världscuptävlingar i längd och skidskytte.



Daniel Magnusson
TV-Produktion


Kommentarer
Postat av: patrik

Den här nyheten har många och det är en bra grej som berör många. Särskilt i och med kopplingen till stundande SM. En grej jag undrar över så här i kristider är om det innebär några arbetstillfällen?



Bra artikel iaf.



/p

2008-12-15 @ 22:36:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0