Exkristen - en mötesplats

I februari 2007 lanserade Humanisterna nätverket Exkristen.

Det är ett nätverk som vänder sig till människor som lämnat sin kristna tro och som inte längre söker svar på sina frågor i religionen.


Nätverket vänder sig till alla som har gemensamt att de lämnat den kristna tron.

Men man behöver inte ha gemensam livssyn det spelar ingen roll om du är ateist, fritänkare eller medlem i någon annan organisation, nätverket är öppet för alla.

I ett pressmeddelande påpekar nätverket att de inte vill motarbeta religioner utan vara ett alternativ för människor som lämnat sin tro eller funderar på det.

Initiativtagare till nätverket har själva varit religiösa med sedan valt att lämna sin tro.

För att vara med i nätverket Exkristen behöver man inte vara medlem i förbundet Humanisterna. Det som förmedlas på nätverkets hemsida representerar inte alltid det som förbundet Humanisterna står för.


Bakgrund till exkristen

En del som lämnar sin tro känner sig ibland bortkomna och slits mellan olika tankar och idéer. Exkristen ska ge människor stöd och möjlighet till att utbytta tankar och att träffas. Nätverket tycker också att det är viktigt med religionskritik. Att en sanning ska tåla att prövas, är den osann finns det inga skäl att tro på den.

De tycker också att människor inte ska kunna säga och göra vad som helst och sedan smita undan genom att hänvisa till religionen. Nätverket tycker att religion är något privat och de önskar även att religiösa skall kunna presentera mer skäl för sin tro. De anser att många människor fostras till olika trosuppfattningar, att många påverkas av sina föräldrar.






Evelina Lestander
Journalistik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0